Dezvoltarea nematozilor

Dăunători de carantină ai cartofului

dezvoltarea nematozilor paradoxul găurilor de vierme

Dăunatorul afectează crizantema, dalia, gladiola, bujorul ,primula etc. Nematodul se dezvoltă pe frunze, dar apare și in zona coletului, pe muguri și flori.

La crizanteme, nematodul este ectoparazit, dar în condiții de umiditate se poate dezvolta și endoparazit, evoluând în spațiile intercelulare ale parenchimului.

dezvoltarea nematozilor papillomavirus infection treatment

Într-o frunză se pot dezvolta peste de indivizi care provin de la o singură femelă. În dezvoltarea nematozilor de atac, celulele sunt distruse, țesuturile capata un aspect mozaicat, iar între nervuri apar pete necrotice.

dezvoltarea nematozilor tratați după îndepărtarea verucilor genitale

Frunzele și tulpinile se usucă, bobocii florali nu se mai deschid, florile sunt simetrice, iar producția este diminuată. Masuri de prevenire și combatere pentru nematodul frunzelor de crizanteme: Rotația culturilor, cu revenirea pe aceeași suprafață după ani; Strângerea resturilor vegetale și arderea acestora; Folosirea de butași sănătoși, neinfestați, proveniți de la plante sănătoase; Cultivarea de soiuri rezistente sau tolerante; Distrugerea buruienilor care pot fi gazde pentru neatozi; Tratarea solului cu nematocide: Nemasol

dezvoltarea nematozilor se pot confunda condiloamele cu ceva

Mai multe despre acest subiect