Necroză umană, Durerea de sold: cauze, afectiuni, simptome si tratament

Afecţiuni şold/coapsă | Ortopedia pe Înţelesul Tuturor

Jump to navigation Jump to search Privire de ansamblu asupra căilor de transducție a semnalului, implicate în apoptoză.

necroză umană

Moartea celulară este evenimentul dintr-o celulă biologică prin care încetează să fie îndeplinite funcțiile ei. Acest lucru poate fi rezultatul procesului natural de  moarte a celulelor bătrâne și de înlocuire a lor cu altele noi, sau poate rezulta din factori cum ar fi boalaleziune a localizată, sau moartea organismului din care celulele fac parte.

Tipurile de moarte celulară includ: Moartea celulară programată sau MCP este moartea celulară mediată de un program intracelular.

necroză umană

De exemplu, diferențierea degetelor mâinii și degetelor de la picioare într-un embrion uman în dezvoltare, apare deoarece celulele dintre degete trec prin apoptoză ; rezultatul este necroză umană degetele sunt separate. MCP servește funcțiilor fundamentale în timpul dezvoltării țesuturilor, atât la plante cât și la metazoa animale multicelulare.

Pancreatita - ce o cauzeaza si cum poate fi tratata aceasta afectiune

Apoptoza sau tipul I de moarte celulară și autofagie sau de tipul II de moarte celulară sunt ambele, forme de moarte celulară programată, în timp ce necrozaeste un proces nefiziologic care apare ca urmare a unor infecții sau leziuni. Recent, o formă de necroză programată, numită necroptozăa fost recunoscută ca o altă formă de moarte celulară programată.

necroză umană

S-a emis ipoteza că necroptoza poate servi ca moarte celulară de rezervă pentru apoptoză, când semnalizarea apoptozei  este blocată de factori endogeni sau exogeni, cum ar fi virușii sau mutațiile. Catastrofa mitotică este un mod de moarte celulară, care se datorează intrării premature sau necroză umană a celulelor în mitoză.

Generalități Cromul este un oligoelement esenţial pentru organismul uman, forma trivalentă de crom fiind necesară în metabolismul glucidelor şi a lipidelor. Astfel, deficienţa de crom se asociază cu reducerea toleranţei la glucoză, glicozurie, reducerea legarii insulinei şi o circulaţie deficitară a acesteia, simptome specifice hipoglicemiei şi concentraţii crescute de colesterol şi trigliceride în sânge. Pentru organismul uman sunt importante forma trivalentă şi hexavalentă de crom.

Acesta este modul cel mai obișnuit de moarte celulară, în celulele canceroase expuse la radiații ionizante și la multe alte tratamente anticanceroase. Aceste modificări includ protruzii ale membranei celulare,  ratatinarea celulară, fragmentarea nuclearăcondensarea cromatineiși fragmentarea ADN-ului cromozomial.

Functionarea normala a ficatului poate fi afectata de o multitudine de afectiuni, ce includ infectii virale ce genereaza inflamatie hepatica — hepatitaacumularea grasimilor steatoza hepatica sau boli ce pun in pericol viata pacientului, precum ciroza hepatica si carcinomul hepatocelular.

Se crede acum că — într-un context de dezvoltare - celulele sunt induse pozitiv să se sinucidă, în timp ce sunt într-un necroză umană homeostatic; absența anumitor factori de supraviețuire poate oferi un impuls de sinucidere. Se pare că există o variație în morfologia și într-adevăr, biochimia acestor căi de sinucidere; unele urmează calea "apoptozei", altele urmează o cale mult mai generalizată de eliminare, dar ambele fiind, de obicei, genetic și sintetic motivate.

Morfopatologia aparatului respirator Tuberculoza pulmonara Tuberculoza este o inflamatie cronica produsa de infectia cu Mycobacterium tuberculosis bacilul Koch - de tip uman sau bovin mai rar, astazi. Cel mai afectat organ este pulmonul.

Există unele dovezi că anumite simptome ale "apoptozei", cum ar fi activarea endonucleazei,  pot fi fals induse, fără a angaja o cascadă genetică, cu toate acestea, probabil adevărata apoptoză și moartea celulară programată trebuie să fie mediate genetic. Devine de asemenea clar că mitoza și apoptoza sunt inverse, sau legate într-un fel și că echilibrul atins depinde de semnalele primite de la factori de creștere sau de supraviețuire.

Autofagie este activată în general, în condiții de privare de nutrienți ,  dar a fost, de asemenea, asociată cu procese fiziologice precum și patologicecum ar fi dezvoltarea, diferențierea, bolile neurodegenerativestresulinfecțiile și cancerul.

Alte căi de necroză umană celulară programată au fost descoperite.

necroză umană

Alte forme de moarte celulară programată includ anoikozaaproape identică cu apoptoza, cu excepția inducție sale; cornificareao formă de moarte celulară exclusivă pentru ochi; excitotoxicitatea ; feroptoza, o formă de moarte celulară dependentă de fier [9] și degenerescența walleriană. Celulele vegetale sunt supuse unor procese de MCP similare cu moartea celulară prin autofagie.

necroză umană

Cu toate acestea, unele caracteristici comune ale MCP sunt foarte bine conservate atât la plante cât și la metazoa. Moartea celulară ischemicăsau oncoza, este o formă întâmplătoare, sau pasivă de moarte celulară, care este de multe ori considerată o leziune mortală.

Factor de necroză tumorală TNF-alfa

Procesul este caracterizat de tumefacția mitocondriilorvacuolizarea citoplasmeiși umflarea nucleului și a citoplasmei. Cuvântul este derivat din greacăνεκρό care înseamnă "moarte", ßìo ce înseamnă "viață" și λόγος ce înseamnă "studiu al".

necroză umană

Termenul a fost inițial inventat pentru a defini în linii mari studiul schimbărilor care însoțesc moartea celulelor, detectate și măsurate de multipli parametri prin citometrie în flux, și citometrie cu scanare laser.

Mai multe despre acest subiect