Bacterii nas

Scurgerile nazale – cauze, tratament si preventie | Dentirad Hospital

Exudatul nazal sau faringian — bacterii nas este necesar?

cauze cancer maduva

Un exudat corect se face prelevând secreție, nu doar atingând mucoasa și se coroborează cu examenul clinic ORL. Se impune repetarea unui exudat în momentul în care după un tratament corect simptomele de boală persistă. Una dintre investigațiile paraclinice care se mai papilomatosis bovina historia de către medic pentru a pune un diagnostic corect este exudatul nazal și faringian.

Dar această investigație de cele mai multe ori este recomandată într-o serie de situații inutile. Aceste investigații se dau pentru a afla dacă avem o infecție la nivelul mucoasei respiratorii.

Meniu cont utilizator

Trebuie să aflați că avem aproape în permanență o infecție a mucoasei respiratorii și tegumentare. Bacteriile cum ar fi: Stafilococul Auriu, Streptococul beta hemolitic, Hemofilus Influenzae, Piocianicul și altele sunt tot timpul în aer și le inhalăm sau se află pe suprafețe și le luăm pe pielea noastră, dar ține de imunitatea noastră de a le ține sub control, la distanță.

ce pastile de vierme consumă oamenii

Când ne scade imunitatea, fie că am stat în frig sau în bacterii nas condiții se va altera mucoasa respiratorie, se va sensibiliza, aceste câteva bacterii care stau pe suprafața mucoasei respiratorii se vor multiplica, vor intra în sânge și vor da simptome clinice de infecție. Dacă pacientul nu are simptome clinice de răceală și la examenul clinic nu se vede nicio modificare și alterare a mucoasei bacterii nas nu are sens să efectuăm vreun exudat nazal sau faringian, cu privire la ideea de a recolta la copii… în exces.

Scobitul în nas este scârbos, dar poate obiceiul să te omoare?

Suntem purtători sănătoși de bacterii cu toții și transmitem aceste bacterii doar când suntem bolnavi, răciți. Exudatele corecte se fac prelevând secreție, nu doar atingând mucoasa; în nas se poate preleva din porțiunea posterioară și superioară și din faringe de la nivelul criptei amigdaliene.

Iată diferențele dintre viruși (virusuri) și bacterii

Infecție ușoară cu Stafilococ Auriu tot timpul avem, acesta îl putem trata cu antibiotic topic, loco-regional, dar el va reveni și va da doar minime secreții colorate în galben, mâncărime în nas sau uscăciune. Nu este nevoie să dăm antibiotic oral pentru un exudat faringian la care apare Streptococ dacă tu, medicul ORL, nu vezi niciun semn clinic de infecție loco-regională și pacientul nu suferă de nimic.

Infectia cu stafilococ (Staphylococcus aureus) – pe scurt | power-tuning.ro

Exudatele nazale se efectuează în momentul când ai o infecție pe care nu ai putut să o controlezi până în acel moment, adică după ce ai început să efectuezi un tratament și vezi că nu dă roade și în momentul în care vezi secreții muco-purulente; altfel dacă îl faci la începutul bolii sau fără semne clinice ai șanse să nu iasă nimic și îl faci inutil.

Exudatul se va face când sunt semne clinice de infecție loco-regională.

negii merită tratată

Dacă ai rezultatul unui exudat nazal sau faringian la îndemână el se coroborează cu examenul clinic ORL și va da un diagnostic mult mai precis și prin urmare un tratament mai bun, că ne va arăta bacterii nas ce antibiotic este sensibil acel germen găsit.

Sunt situații în care avem rezultate fals negative, deși clinic se constată secreție purulentă sau rezultate fals pozitive, deși clinic nu se observă vreo modificare.

Cum poti face diferenta dintre o raceala cauzata de virusi si una cauzata de bacterii?

Ar trebui repetat un exudat în momentul în care după un tratament corect simptomele de boală persistă; nu trebuie repetat un exudat imediat după terminarea tratamentului dacă pacientul este complet recuperat. În colectivitate există germeni peste tot, cu care se întâlnesc copiii, acești germeni îi vor afecta în momentul în care imunitatea le va fi puțin deprimată; copilul bolnav va evita colectivitatea atâta timp cât va avea semne clinice de infecție: febră, tuse, rinoree, durere în gât, iar medicul ORL și pediatru după un examen clinic stabilesc că pacientul este sănătos și apt pentru colectivitate.

Când aflăm că unul din copii s-a îmbolnăvit nu trebuie să îi testăm și pe ceilalați atâta timp cât nu au semne clinice de boală. Sfaturi pentru părinți din prisma unui bacterii nas ORL: curățați des nasul, acesta este locul de predilecție pentru staționarea germenilor, dacă curățați nasul des cu spray-uri cu apă de mare și suflați nasul germenii se vor elimina în afară și infecția nu se va extinde și nu se va agrava.

Mai multe despre acest subiect