Ciuperci violete

ciuperci violete

ciuperci violete

Culegeți-vă ciuperca dorită de mai sus! Violete Lepista Nuda Lepista nuda Vine gerul?

ciuperci violete

Si ce daca? Cei ce iubiti ciuperile stiti foarte bine ca "sezonul" nu se termina niciodata. Nu mai putem culege galbiori Chantarellus cibarius?

Pecilia violet Spiderweb purpuriu Această macromycete este numită și un ebonit. Această ciupercă purpuriu are o capotă fibroasă de dimensiuni de până la 12 cm în diametru.

Nici o probleme, vom culege violete Lepista nudatrec si violetele? Nu-i o problema fiindca vom gasi ciuperca de iarna Flammulina velupites dupa care la primavara zbarciogii Morchella esculenta si tot asa; niciodata nu putem spune ca s-a terminat ciuperci violete acum nu vom mai gasi ciuperci.

ciuperci violete

Violetele Lepista Nuda sunt ciuperci comestibile apreciate si ele pentru gustul lor deosebit, dar cum zicea un cunoscut; au un gust putin aparte si amarui, "ori iti plac si esti nebun dupa ele, ori nu-ti plac deloc", nu este cale de mijloc. As mai mentiona ca consumate crude pot provoca reactii alergice la cei sensibili, de aceea se recomanda tratamentul termic inainte de consum.

Violetele dupa ciuperci violete categorisire dinpoarta numele stiintific de Clitocybe nuda, dar de-a lugul timpului denumirea lor a fost contestata, astfel s-au numit Tricholoma nudum, Lepista nuda, Cortinarius ciuperci violete, Rhodopaxilus nudus, Gyrophila nuda, Tricholoma personatum var.

ciuperci violete

Totusi denumirea cea mai raspindita a lor este de Lepista Nuda si asa il voi folosi si eu. Nu v-am uitat nici de data aceasta, si dupa cum v-am obisnuit deja, pentru ciupercile comestibile adaug si o reteta culinara: Capuccino cu ciuperci. Ingrediente necesare: g de Violete sau alte ciuperciml de frisca smantana de pe laptele fiert are un continut mai mare de grasimi si suporta temperaturile ridicate mult mai bine ca si frisca clasicao ceapa Hasme Saloteulei de masline, apa, sare si niste pesmet.

ciuperci violete

Capuccino cu ciuperci Modul de preparare: Maruntim ceapa si o calim in putin ulei de masline, feliem ciupercile si le adaugam cepei peste care mai puenm putin ulei dupa care punem putina apa, cat sa le acopere. Fierbem acest amestec pina ciupercile incep sa se inmoaie, moment in care le scoatem si le dam prin mixer pentru a obtine un piure de ciuperci.

Adaugam ml frisca, sare si piper dupa gust si le dam un clocot. Acesta va fi continutul capuccinoului, pentru spuma de deasupra, vom spuma restul de 50 ml frisca.

ciuperci violete

Pesmetului ii vom da putina culoare prajindul in putin ulei si il vom folosi la decorare.

Mai multe despre acest subiect