Condilom vezical

Excizie condiloame uretrale

condilom vezical

Instilatii vezicale — chimioterapie Ce implică procedura? Instilaţii cu un medicament citostatic folosit în cancerul de vezică de obicei Mitomycin C sau Epirubicin. Acestea  se efectuează cu ajutorul unui cateter în cazurile de cancer vezical agresiv, cu localizare multipla sau recidivant care nu a invadat întregul perete vezical.

Ce alternative există?

condilom vezical

Cistoscopie repetată condilom vezical însoţită de biopsie şi cauterizare electrică sau cu laser pentru orice tumoră găsită Imunoterapie intravezicală — instilaţii cu BCG tulpină inactivată de bacterie tuberculozică Extirparea chirurgicală a vezicii cistectomie radicală — cu deviere urinară sau reconstrucţia vezicii urinare Cum se desfăşoară ziua intervenţiei? La clinică vi se va cere un sumar de urină pentru depistarea infecţiilor.

condilom vezical

În cazul în care se suspectează o infecţie, se va trimite la laborator o mostră şi în funcţie de simptome, este posibil ca procedura să fie amânată pe condilom vezical în care veţi urma un tratament cu antibiotice. Dacă rezultatul analizelor de urină este bun, urologul sau un membru din echipa sa   va face o scurtă examinare a istoricului şi a medicaţiei dumneavoastră şi vă va explica din nou în ce constă intervenţia pentru ca dumneavoastră să vă daţi consimţământul.

Mai jos sunt trecute posibilele efecte secundare şi rata riscului de apariţie. Unele dintre ele se rezolvă de la sine  sau sunt  reversibile, altele nu.

condilom vezical

Nu am trecut aici, individual,  efectele secundare foarte rare care au loc la mai puţin de 1 din de pacienţi. Impactul acestor efecte secundare poate varia foarte mult de la pacient la pacient, însă aceste riscuri vă pot fi prezentate individual de către medicul dumneavoastră. După procedură, înainte de a merge acasă vă vom spune cum s-a desfăşurat intervenţia, iar dumneavoastră trebuie să vă asiguraţi că: aţi înţeles ce s-a făcut în timpul procedurii; l-aţi întrebat pe medic dacă totul a decurs conform planului; aţi anunţat echipa de medici dacă simţiţi disconfort aţi înţeles ce trebuie sau ce este interzis să faceţi când ajungeţi acasă; ştiţi cum condilom vezical vor desfăşura lucrurile de acum înainte; aţi întrebat când vă puteţi relua activităţile obişnuite; Veţi primi toate informaţiile referitoare la lucrurile la care trebuie să condilom vezical atent după ce mergeţi acasă, precum şi datele de contact ale clinicii în cazul în care apare vreo problemă.

condilom vezical

Fumatul şi procedura Deoarece anestezia este locală, renunţarea la fumat nu are efect direct asupra procedurii, însă fumatul cauzează cancer de tract urinar precum şi recidiva sau progresia cancerului existent. Se recomandă insistent  ca pacienţii cu cancer vezical să renunţe la fumat.

  1. Medicamente antihelmintice ieftine pentru om
  2. Cum se ameliorează mâncărimea verucilor genitale
  3. Он повернулся к положу абсолютно твердую - и в видя неба.
  4. Excizie condiloame uretrale - Dr. Marcel Rad
  5. Instilaţii vezicale - chimioterapie - Dr. Marcel Rad

Condusul după procedură Dumneavoastră vă revine răspunderea să vă asiguraţi că sunteţi apt pentru a conduce după o intervenţie chirurgicală.

Marcel Rad.

condilom vezical

Mai multe despre acest subiect