Minerii cârlig.

minerii cârlig

Opaițe cu ulei[ modificare modificare sursă ] În Roma anticăopaițele purtau denumirea de lucerna și erau confecționate în special din lut sau bronz.

minerii cârlig tratamentul paraziților oculari

Aveau un rezervor pentru ulei, cu minerii cârlig orificiu de alimentare a rezervorului și unul sau mai multe ciocuri cu perforații prin care trecea fitilul, denumit și feștilă.

Opaițul era răspândit și în Grecia antică [2]unde se numea λύχνος lyhnos. Recipientul era prevăzut, în mod normal, în partea opusă, cu o toartă.

minerii cârlig schistosomiasis kenya

Corpul recipientului, care are, de obicei, o formă rotundă, este destinat păstrării combustibilului. Recipientul poate fi, uneori, deschis caz în care se numește ceașcă-opaiț dar, în majoritatea cazurilor, era acoperit cu o suprafață plană, denumită de arheologi disc.

ŞTIRILE ZILEI

Discul era străbătut de unul sau două orificii pentru umplere. De cele mai multe ori, recipientul era decorat cu reprezentări figurate de zeități, animale, scene diverse sau figuri geometrice.

minerii cârlig is intraductal papilloma related to hpv

Cele mai vechi opaițe de lut erau făcute la roata olarului. La opaițele lucrate la roată, ornamentația era destul de simplă, iar ciocul și toarta erau adăugate prin lipire.

minerii cârlig hpv colon cancer risk

Acest procedeu s-a menținut până în secolul al II-lea î. Hr, este virusul papilomului uman tratat care s-a trecut la folosirea tiparului.

  1. Condilom uretral
  2. Veruci genitale Irkutsk
  3. Carlig remorca (cui) fata audi a4, 35 lei - power-tuning.ro
  4. Laryngeal papilloma in infants

Opaițele mulate se obțineau cu ajutorul unui tipar matriță cu două valve, cu ajutorul căruia se realiza imprimarea părții superioare cu motivele ornamentale.

Pe partea inferioară se aplica, de obicei, ștampila sau numele fabricantului.

minerii cârlig condilom la femeile din anus

Tiparul era confecționat după un model, un opaiț din lut masiv, fin și dur. În anula fost găsită o asemenea lampă intactă, având păstrat până și fitilul din interior. În cadrul săpăturilor de pe șantierul arheologic de la Tibiscum a fost descoperit și un opaiț cu corpul dreptunghiular.

Este realizat din lut, în tipar, cu trei ciocuri ogivale pentru arzătoare. Mânerul este în formă de vulturașezat frontal, cu aripile desfăcute în partea de sus, iar capul întors cu ciocul spre stânga.

Acesta nu mai apare în altă parte a provinciei Dacia sau în provinciile vecine.

Reține informații anonime despre interacțiunea utilizatorului cu site-ul. Cookie de sesiune collect Folosit pentru a trimite informații la Google Analytics referitoare despre la dispozitivul folosit de utilizator pentru a accesa site-ul. Cookie de sesiune d Reține informații anonime despre interacțiunea utilizatorului cu site-ul numărul de vizite pe site, timpul mediu petrecut pe site cancerul de piele alb paginile încărcate cu scopul generării rapoartelor pentru optimizarea conținutului site-ului.

II-III p. Cele mai multe piese sunt întregi sau întregibile, foarte bine conservate și de o mare varietate tipologică minerii cârlig cronologică, de la opaițe grecești arhaice până opaițe produse în Evul Mediu. Filuminus, Flavius și Ianuarius.

OK, you keep it in a bag on a hanger in your closet.

Mai multe despre acest subiect