Papiloame rosii

Papiloamele – cauze, tipuri, metode de tratament - Cancer

Aşadar, de unde atâta panică în ceea ce priveşte aluniţele?

PAPILOAME

Se asociază şi cu alte probleme? Cancerul de piele Probabil că cea mai întâlnită temere cu privire la aluniţe este în ceea ce priveşte apariţia cancerului de pielefiind posibile situaţii în care aluniţele să se transforme în această afecţiune.

Spre exemplu, la persoanele tinere, aluniţele care pot fi problematice sunt de cele mai multe ori cele pigmentate, maronii sau negre, care sunt medical denumite nevi melanocitari.

Încălzirea excesivă a casei: efecte negative De ce apar alunițe roșii pe piele? Aceste semne pot fi pe corp din momentul nașterii. Ele sunt mici, apar mai ales pe gât, piept și spate și pot fi crescute în relief. Ar trebui să-ţi faci griji din cauza lor?

Acestea pot progresa în melanomcancer de piele serios, cu potenţial de metastazare rapidă în cazuri avansate. Boli ale organelor genitale Aluniţele din zonă genitală sunt, în majoritatea cazurilor, determinate de papiloma virusul uman sau HPV.

papiloame rosii

Boli genetice În cazuri extrem de rare, atunci când apăr leziuni multiple de culoare pielii sau roşiatice la nivelul feţei, în special la vârste fragede papiloame rosii încă din adolescenţă, putem suspecta diverse boli genetice. Leziuni la nivelul ficatului Aluniţele roşii sau hemangioamele prezente din copilărie, în număr crescut, de obicei mai mult de 6, pot prevesti leziuni similare la nivelul ficatului, lucru de cele mai multe ori demonstrat cu o ecografie abdominală.

Aşadar, aluniţele noi sau cele care prezintă modificări ar trebui să fie evaluate cu promptitudine de către un dermatolog.

papiloame rosii

De asemenea, o aluniţă care a crescut în dimensiune nu este neapărat cancerigenă, fiind cunoscut faptul că în timpul sarcinii spre exemplu ele pot creşte în dimensiune şi îşi pot întuneca culoarea. Aluniţele nu prezintă, în esenţă, un risc pentru sănătate, dar rareori papiloame rosii prevesti alte afecţiuni sau transformări maligne. Monitorizarea periodică şi evaluarea medicală a acestora este importantă pentru a determina dacă unele dintre ele trebuie să fie eliminate.

papiloame rosii

Mai multe despre acest subiect