Tratament antihistaminic

Cele mai bune 4 antihistaminice din surse naturale

Bibliografie Introducere [1] Antihistaminicele H1 sunt agenți terapeutici larg utilizați pentru ameliorarea simptomatologiei unor afecţiuni alergice acute sau cronice. Acestea sunt antagoniști necompetitivi ai receptorilor H1 ai histaminei se leagă de un alt situs față de histamină, determinând modificarea conformațională a receptorului astfel încât nu mai poate lega mediatorul endogen.

tratament antihistaminic pastile de parazit pentru corp

Histamina joacă un rol crucial în reacțiile alergice de tip imediat. Expunerea secundară la un alergen determină degranularea celulelor mastocitare cu eliberare de histamină.

tratament antihistaminic benign papillary urothelial

Tratament antihistaminic sale biologice caracteristice reacțiilor alergice sunt mediate prin receptorii H1 bronhoconstricție, vasodilatație cu creșterea permeabilității endoteliale, prurit, etc. Prin alți receptori periferici, histamina interferează cu activitatea sistemului digestiv și a sistemului cardiovascular.

tratament antihistaminic papiloame din prezența paraziților

De asemenea, ea este un neuromediator important, creierul uman conținând aproximativ Activarea receptorilor H1 în diverse părți ale creierului determină modificări în ritmul circadian, cu favorizarea stării de veghe, favorizează învățarea și memoria și este implicată în reglarea echilibrului hidric, suprimarea hrănirii, controlul temperaturii corporale, controlul sistemului cardiovascular și medierea eliberării declanșate de stres a hormonului adrenocorticotropic ACTH și B-endorfinei din glanda pituitară.

Indicații terapeutice.

Modulează reacţia sistemului imunitar, antialergic, a Acestea intervin prin blocarea receptorului pentru histamină, substanță cu rol de mediator al inflamației. Antihistaminicele sunt folosite pentru a trata simptomele rinitei alergice, cum sunt rinoreea, strănutul, iritația ochilor și a nasului. Este indicat ca administrarea acestor suplimente să se facă la apariția primelor semne ale alergiei. În organismul uman, cea mai mare cantitate de histamină se regăsește la nivelul plămânilor, a pielii și a mucoasei gastrice.

Particularități farmacocinetice [] Antihistaminicile H1 sunt indicate ca terapie simptomatică a alergiilor acute sau cronice, manifestate prin procese exsudative: rinite, conjunctivite, urticarie, prurit, angioedem, dermatoze alergice şi pruriginoase, dermografism, boala serului, edem Quincke, febra fânului, alergii postmedicamentoase sau alergii la unele alimente.

Altele pot fi utilizate în combaterea vomei de diferite etiologii și a răului de mișcare, după cum se poate observa în tabelul tratament antihistaminic. Tabel 1.

tratament antihistaminic cum să ungi negii

Antihistaminice H1 cu administrare orală autorizate de punere pe piață în România.

Mai multe despre acest subiect