Viermi tomate, Formular de căutare

Gândacii şi viermii care au distrus roşiile din grădina mea de la oraş | Nelucraciun's Blog

Scopul este acela de a mentine un nivel ridicat de productie, de a raspunde asteptarilor pietei si de a oferi clientilor romani produse locale, de foarte buna calitate.

viermi tomate

Catalogarea acestor organisme nu viermi tomate usoara, deoarece ocupa loc undeva intre organismele vii si nevii, alcatuite din proteine si acid nucleic, in majoritatea cazurilor de tip ARN acid ribonucleic. Sunt cunoscute mai mult de de specii care sunt vectorii a aproximativ de virusuri ale plantelor.

Acesta a adaugat: consecintele se vor simti la furnizorii de produse alimentare, inclusiv in sectorul romanesc de legume si fructe. Agentii economici profesionali, care desfasoara o productie moderna, vor fi cei care pot castiga in conditiile dure de concurent Prevenirea aparitiei virusurilor in procesul de producere de samanta de calitate este si trebuie sa fie o preocupare de baza a fermierilor. Astfel, managementul controlului afidelor viermi tomate din ce in ce mai important.

Solani si a Gandacului de Colorado Leptinotarsa decemlineata prima generatie.

viermi tomate

Adultii acestui daunator periculos apar in regiunile noastre in luna aprilie sau la inceputul lunii mai, cand temperaturile medii zilnice sunt cuprinse intre 9 si 11 °C, ceea ce coincide adesea cu transplantarea rasadurilor de varza in camp.

Adultii depun ponta la temperaturi atmosferice de °C si dupa zile de incubatie ies larvele care patrund in tulpinile de usturoi si ceapa fixandu-se la baza frunzei centrale. Virusul se poate raspandi cu usurinta la toate plantele dintr-o cultura.

viermi tomate

Datorita simptomelor, fructele plantelor infectate pierd valoarea de piata sau nu sunt comercializa Rasadurile se prezinta subtiate si brunificate la baza tulpinitei. In zile plantutele se ingalbenesc, se ofilesc, cad la pamant si pier. Pierderile cele mai importante se realizeaza la rasaduri si legume timpurii din spatii protejate rasadnite, sere, solarii.

Insecta ataca mai ales in perioadele caniculare si secetoase. Produce pagube la tomate in stadiul de larve, patrunzand in fruct, unde se hraneste cu semintele. Tags: helicoverpa armigera omida fructelor tratamente omida fructelor tratamente la tomate Din momentul in care larvele au patruns in fruct, este aproape imposibil sa mai efectuati tratamentul, deoarece procentul de substanta activa care ajunge la nivelul semintelor este infim. Pe de alta parte, paguba deja este produsa, fructele si-au pierdut aspectul si valoarea comerciala. Dupa ce larva a consumat semintele din fruct, iese si impupeaza in sol.

Frunzele se ingalbenesc si se gofreaza, plantele se opresc din crestere si se usuca. La noi in tara se intalneste frecvent pe diferite plante crucifere cultivate si spontane, mai ales in regiunile de stepa si a padurilor de stejar. Paduchele cenusiu al verzei este o specie nemigratoare si intreg ciclul evolutiv are lo

viermi tomate

Mai multe despre acest subiect